27/12/10

Review Filem : Cuti - Cuti Cinta



Filem:
Cuti - Cuti Cinta

Pengarah:
Ahmad Idham

Genre:
Cinta & Pengembaraan

Pelakon:
Farid Kamil, Nora Danish, Cat Farish, Zaibo, Zed Zaidi,
Azizah Mahzan, Kazaar dan Kumpulan Fabolous Cat


Sinopsis:

Eava Ealiana merupakan anak kepada Tan Sri Zaini dan sebagai anak tunggal sememangnya beliau dilimpahi dengan kasih sayang dan kemewahan daripada keluarganya. Gara - gara itu, beliau menjadi seorang yang sangat sombong, suka membangga diri dan amat cerewet dari sebesar - besar perkara hinggalah kepada perkara - perkara kecil yang remeh temeh. Beliau di tunangkan dengan Remy namun apabila mengetahui mengetahui Remy curang dengannya maka beliau pergi membawa diri ke sebuah hotel di Morib.

Disana Eava berjumpa dengan Omar Rudy selepas berlaku satu kekecohan antara beliau dan rakan - rakan pekerja Omar Rudy kerana siap beliau yang cerewet tidak bertempat itu. Namun, yang menjadi pertikaian rakan - rakan Omar Rudy ialah apabila segala kehendak Eava akan dituruti sahaja oleh Omar Rudy tanpa bantahan. Akhirnya, segalanya itu berubah apabila mereka berdua terpaksa bermalam di sebuah pulau kerana enjin bot mereka rosak. Apakah yang terjadi? Mampukah Omar Rudy bertahan dengan sikap Eava yang sentiasa membebel dan merungut tidak kira masa itu? Sama - sama saksikan filem Cuti - Cuti Cinta ini.


Ulasan Hans:

Aku baru selesai menonton filem nih sebentar tadi selepas bersusah payah download semalam. Memang lucu lah filem nih. Ketawa jer aku tengok walaupun kadang - kadang tu aku pening tengok kerenah manusia fanatik di twitter dan facebook yang sampai membawa kedalam blog nih berkenaan isu laser pada final pertama bola sepak semalam. Hehehe!

Apabila sesekali melihat Farid Kamil bertukar gandingan memang agak menggembirakan kerana selalunya jika ada Farid maka adalah Lisa Surihani. Bukan bermaksud aku tidak menyukai Lisa kerana memang salah besar lah jika anda semua berkata begitu. Kepada sesiapa yang kenal blog ini pasti tahu betapa sukanya tuan punya blog kepada Lisa Surihans. Hahaha! Cuma apabila pada filem ini Farid Kamil digandingkan dengan Nora Danish terasa tiada apa yang hilang tetapi nampak menarik dan sepadan juga.

Filem ini sebenarnya memang lucu namun tiada lah apa - apa keistimewaan pun seperti mana filem - filem yang bergenre seperti ini. Cuma jika ingin menghiburkan diri filem ini memang bagus dan yang pasti 10 kali lebih menarik daripada filem 4 Madu. Lakonan Cat Farish memang menggelikan hati! Hehehehe!

Apa - apapun, daripada 5 bintang, aku memberi 3 bintang kepada filem ini. Selamat menonton!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan