23/01/11

Review Filem : Faster



Filem:
Faster


Genre:
Drama, Aksi & Pengembaraan


Pengarah:
George Tillman Jr.


Pelakon:
Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton,
Maggie Grace, Oliver Jackson & etc.


Sinopsis:

Filem ini mengisahkan si The Rock(aku lupa apa nama watak dia dalam filem nih) yang membalas dendam dengan mencari setiap seorang daripada senarai perompak yang merompak dan membunuh ahli - ahli kumpulan serta abang kesayangannya. Jadi, dia memburu seorang demi seorang yang terlibat tetapi dia masih belum tahu siapakah dalang di sebalik semua ini. Dalang itu pula telah mengupah seorang pembunuh upahan untuk membuh si The Rock nih. Jadi, apa kesudahannya? Tengoklah sendiri! Haha!


Ulasan Tuan Punya Blog:

Filem nih sebenarnya boleh jadi menarik sebab The Rock tu digambarkan sebagai seorang yang sangat berhati kering. Buktinya dia selamba jer bunuh musuh - musuh dia tu depan orang ramai tanpa memakai topeng langsung dan memang tak ada perasaan belas kasihan pun pada mereka - mereka yang berkenaan. Cuma agak bosan kerana semua orang jahat dibunuh dengan masa yang cukup pantas. Mungkin untuk mendekatkan perlakuannya dengan tajuk filem ini iaitu Faster yang bermaksud pantas barangkali. Membunuh dengan pantas. Pantas dari segi masa!

Apa - apapun, bagi aku filem nih biasa - biasa jer lah! Layan jugalah aksi - aksi The Rock dalam filem nih. Babak paling lucu waktu dia berdepan dengan musuh dia yang masa tu dah berubah menjadi baik. Tak silap musuh dia tu jadi paderi kut. Itu agak luculah dan membuktikan watak The Rock dalam filem nih masih belum kering hatinya. Watak pembunuh upahan tu juga agak cool sebab aku dapat menghayati watak dia yang mahu menjadi sempurna atau orang kata perfectionist tu. Hehehe!

Apa - apapun, selamat menonton di pawagam berhampiran anda dan aku beri 3 bintang daripada 5 bintang. Aku kurang sihatlah sekarang! Waktu - waktu macam nih lah selesema dengan demam datang!




Tiada ulasan:

Catat Ulasan