9/12/11

Filem Hantu Dalam Botol KicapFilem:
Hantu Dalam Botol Kicap


Pengarah:
Azhari Mohd Zain


Genre:
Seram & Komedi


Pelakon:
Angah Raja Lawak, Mon Ryanti, Zalif Sidek, Mikail Andre,
Maimon Mutalib, Wawa Zainal, Ruzaidi Abdul Rahman, Zila Bakarin & Etc.


Tarikh Tayangan:
09 Februari 2012


Sinopsis:

Filem ini mengisahkan tentang Aminah dan suaminya iaitu Hussin yang pulang ke kampung bersama tiga orang anak mereka iaitu Azri, Epul dan Rina. Aminah ingin meminta ibunya iaitu Nek Temah yang merupakan seorang dukun dikampungnya untuk menjaga ketiga-tiga orang anaknya itu. Pada hari pertama tiga beradik itu berada di rumah Nek Temah, mereka telah diberitahu tentang pantang larang sewaktu tinggal di rumah tersebut. Pertama ialah mereka tidak boleh keluar rumah selepas maghrib dan kedua pula mereka tidak boleh masuk bilik misteri yang diikat selempang merah. Ketika Nek Temah keluar mengubat, Epul terpandang bilik yang diikat selempang merah dan kedengaran bunyi botol berlaga dari dalamnya dan hendak cuba membuka pintu tersebut tetapi terhalang kerana Nek Temah berdiri di belakangnya.

Pada suatu hari, Nek Temah menyuruh cucu-cucunya menangkap, mencabut bulu dan menyembelih ayam. Nek Temah ingin mengajar mereka agar bekerjasama dan akhirnya mereka berjaya menyempurnakan tugasan tersebut. Semasa makan, Rina teringin untuk makan nasi bersama kicap. Epul mencadangkan agar mereka membuka pintu misteri tersebut. Ketika pintu terbuka, tangan Rina luka dan Epul menggunakan kain pengikat botol untuk membalut tangan kakaknya.Seekor hantu terlepas dan hampir mencekik Rina tetapi disergah oleh Nek Temah.


Trailer:
P/S : Sebuah Lagi Filem Bergenre Seram Komedi Akan Ditayangkan Kepada Pawagam Pada Tahun 2012! Adakah Tahun Hadapan Merupakan Tahun Akhir Filem - Filem Bergenre Sebegini Atau Adakah Filem Bergenre Sebegini Akan Berterusan Kerana Sambutan Dan Sokongan Penonton Tempatan? Sama - Sama Kita Tunggu Dan Lihat Suasananya Pada Tahun Hadapan! (^_^)Y
Tiada ulasan:

Catat Ulasan