5/06/12

Filem Jalan Kembali



Filem:
Jalan Kembali


Pengarah:
Syamsul Yusof


Genre:
Drama & Jenayah


Pelakon:
Salina Saibi, Syamsul Yusof, Soffi Jikan, Nabila Huda, Zizan Raja Lawak,
Hetty Sarlene, Harun Salim Bachik, Mak Jah, Ifa Raziah & Etc.


Tarikh Tayangan:
7 Jun 2012


Sinopsis:

Filem sekuel kepada filem sebelum ini iaitu Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam ini mengisahkan tentang Amy iaitu seorang bekas bohsia yang sudah bertaubat dan tidak mahu mengulangi sejarah hitamnya dengan menjejakkan kaki ke sebuah pusat pemulihan. Tasya yang merupakan bekas rakan karib Amy pula semakin hanyut dengan dunia hitam tersebut dan segala gerak - gerinya dikawal ketat oleh teman lelakinya. Muz juga telah bertaubat dan tidak mahu lagi bergelumang dengan kehidupan yang penuh sia - sia itu namun Muz dan Ijan sentiasa cuba untuk meraih kemenangan dalam setiap perlumbaan motosikal yang diadakan. Mampukah Muz dan Amy mengatasi segala cabaran yang mendatang sewaktu penghijrahan hidup mereka ini? Bagaimanakah kesudahan hidup Tasya? Saksikan filem ini untuk mengetahui kesudahan kisahnya.


Trailer:




Filem ini kemungkinan besar bakal berjaya dari segi kutipan tiket kerana:-

1) Karya Syamsul Yusof kini memang menjadi perhatian dan penantian kebanyakkan penonton tempatan.

2) Pemilihan pelakon yang hebat seperti Soffi Jikan, Salina Saibi, Zizan Razak, dan lain - lain.

3) Populariti Zizan pada masa kini yang memang tidak dapat dinafikan lagi.



P/S : Aku Beranggapan Kanak - Kanak Memang Tidak Sesuai Untuk Menonton Filem Sebegini Walaupun Klasifikasi Filem Ini Ialah Umum Atau PG13! (^_^)Y




5 ulasan:

  1. sem tak blakonla,lagipun dah boring tgk dia.suka syamsul dan sofi...nak kata polulariti zizan pun tak jugak sbab filem uncle usin tak laku.hampeh katanya.

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama : owh...sebab ini bukan review jadi info2 tu diambil daripada beberapa sumber...kebanyakkan sumber letak nama Sam...Hahaha

    Memang filem Uncle Usin tak laku tapi tak laku pun kutipan dia bukan nya ratus2...lagi pun aku tak kata Zizan merupakan faktor tunggal atau penentu kan? Aku letak Zizan sebagai faktor ketiga...

    harap maklum :-)

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama : thanks pasal info..sudah dibetulkan :-)

    BalasPadam
  4. saya mmg tgk zizan pun..hehe...

    BalasPadam
  5. puas hati, br tgk semalam,mmg x rugi tgk...samsul pnye karya mmg semakin baik, plot cantik.

    well said, although issue biasa kita dgr but cara disampaikan mmg mnyentuh hati la...

    BalasPadam